Adana'da başkanvekili bugün de seçilemedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2010 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aytaç Durak'ın, İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılmasının ardından Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, belediye başkanvekilini seçmek üzere ikinci kez toplandı. İkinci tur oylamada da başkanvekili seçilemedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Adana valiliğinin çağrısıyla, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 45. Maddesi gereğince meclis 1. başkanvekili Mustafa Tuncel'in başkanlığında toplandı. Ak Parti Adayı ve merkez ilçe Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'a 13, CHP Adayı ve merkez ilçe Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan'a 11, MHP Adayı Fethi Coşkuntuncel'e ise 10 oy çıktı.

Adayların hiç birinin yeterli oyu alamaması nedeniyle Meclis Başkanvekili Mustafa Tuncel, toplantıyı 13 Nisan Salı gününe ertelediğini belirtti.

Ak Parti'nin 13, CHP'nin 10, MHP'nin 9 ve 2 de bağımsız meclis üyesinin bulunduğu mecliste, 7 Nisanda yapılan ilk tur oylamada, Ak Parti adayı ve merkez Yüreğir İlçe Başkanı Mahmut Çelikcan'a 12, MHP adayı Fethi Coşkuntuncel'e 11, CHP adayı ve merkez ilçe Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan'a 10 oy verilmiş, 1 oy ise boş çıkmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber